gg

Järna    Rosteri

Besök Rosteriet:

Maskinvägen 5

Post: Box 4

15321 Järna

Besök Kontor:

Upplandsgatan 48

Stockholm

 

Vi på rosteriet

Järna Rosteri

På Järna Rosteri drivs vi av engagemang och att växa tillsammans med våra kunder. Vi jobbar alltid med ekologiskt kvalitetskaffe för de bästa smakerna.

 

Besöksadress

 

På rosteriet i Järna rostar vi kaffet hantverksmässigt långsamt för att utveckla varje kaffes unika potential. Inget kaffe är detsamma. Rosteriet har två kafferostar, en större traditionell tysk rost i gjutjärn och en mindre luftrost för mindre och exklusiva batcher. Den största delen av arbetet görs för hand, och inget lämnar rosteriet utan en manuell kvalitetskontroll.

 

Kaffet

Filosofin

Rosteriet

Vår vision är att varje del av vår verksamhet ska genomsyras av kreativitet och engagemang. Allt från att vi uteslutande använder ekologiskt kvalitetskaffe till hur vi arbetar tillsammans med våra anställda. Kaffe är globalt och innefattar så mycket mer än bara frukostkoppen.  Idén handlar om en helhet, det ska fungera för alla inblandade vilket leder till hög kvalitet, inspirerande utbyten och inte minst utveckling. Både i det lilla och stora. Det handlar om att våga känna och tänka annorlunda.

Vi som jobbar och driver rosteriet har arbetat med kaffe och

 smaker under många år. Vi drivs av just smak och engagemanget för utveckling och nytänkande. Vi tänker ofta baklänges och tvärtom, vad kan vi göra som inte är gjort? Gränsen för galenskap är aldrig långt bort och vi älskar det vi gör!

 

Vi köper ekologiskt råkaffe, eller grönt kaffe som det även kallas, från hela världen som vi sedan varsamt förädlar genom rostning. När vi letar nya sorter fokuserar vi på kvalitet, ekologi och goda sociala förhållanden kring kaffeodlarna. Kaffet vi jobbar med kallas för specialkaffe, det betyder att kaffet bedöms hålla en mycket hög kvalité, 85 poäng och uppåt på en skala från 1-100. För att få ut de bästa smakerna så är vårt kaffe ”slow roasted”. Det innebär att vi varsamt rostar kaffet under cirka 1000 sekunder.